Hoppa till sidans innehåll

Brev till medlemmarna

2017-09-25 12:00
Brev till medlemmarna i Svealands Bouleförbund! Nu har sommaren gått mot sitt slut och hösten har börjat ta vid.
  • Uppdaterad: 2017-12-18 17:01

I början av juli hade SBF sommarläger i vårt distrikt, där förbundskaptenen för Juniorer och U23 (Jimmie Olsen) var den som ledde aktiviteterna på Bouleplanen. Deltagarna och ledarna som var med, var mycket nöjda med ett detaljerat och väl utfört arrangemang med lekfulla, givande, roliga Boule- och sidoaktiviteter.

Årets SM som gick i Vetlanda var ett annorlunda SM då det förekom spel både inomhus och utomhus.

Generations DM som brukar vara en populär tävling blev tyvärr inställd. Detta pga att många av den yngre generationen har passerat 15 år. Tävlingsreglerna ska till nästa år revideras så fler får möjligheten att spela.

SBF har beslutat att från och med 2019-01-01 ska tävlingsledaren för de tävlingar som sanktioneras av Svenska Bouleförbundet ha genomgått en tävlingsarrangörsutbildning. För att detta ska kunna ske så har handledare från varje Distrikt tagits fram och dessa ska gå en handledarutbildning under hösten. Handledarna ska sedan i sin tur utbilda föreningar i distriktet.

Vi i styrelsen har beslutat att gå på SBF:s riktlinjer och har som mål att alla föreningar som arrangerar tävlingar oavsett om det är distriktets eller lokala tävlingar, ska ha genomgått en tävlingsarrangörsutbildning under 2018.

Tyvärr har styrelsen inte hunnit träffas så mycket så fem möten av sex har vi haft via telefon. Under hösten planerar vi att ha två fysiska möten.

I styrelsen arbetar vi fortfarande med att sätta oss in i rollerna, sätter datum för distriktets tävlingar 2018 samt planera för ett bra Bouleting den 19:e november.

Vår ambition är hög och för att alla beslut ska vara förankrade med dagens rutiner för arbetet, tar detta mer tid än önskat. Vi ser nu över rutiner och beslutsvägar.

Vi har fått många mail och frågor och vi försöker att i bästa mån svara Er så fort och så bra som möjligt. Men åter igen vill vi informera Er om att vi är en styrelse med många nya personer så vi ber Er alla, snälla ha tålamod!

Höstliga hälsningar
Styrelsen i Svealands Bouleförbund
Genom Ordförande

Maria Bergström

Skribent: Bertil Jacobsson
Epost: Adressen Gömd
  

Webbshop

te_logo

akuttestet
 

 
RB_puff_250

Propagandafilm  


Spela ett parti här >>

clip_image002

 

Postadress:
Svealands Bouleförbund
C/o Maria Bergström, Östra Boda Klittgatu 15
795 96 Boda Kyrkby

Kontakt:
Tel: 070-968 78 95
E-post: This is a mailto link

Se all info