Hoppa till sidans innehåll

SUCCÉ FÖR PROPAGANDA CUP

04 NOV 2018 18:26
Helgen den 3–4 november träffades Gävles tävlingsspelare för boule på Propagandanivå. GBS Propaganda Cup arrangeras av Gefle BSK och är ett försök att intressera allt fler av sällskapets nära 600 utövare för tävlingsspel i mer organiserad form.
  • Uppdaterad: 04 NOV 2018 18:26

Gävlespelarna, oavsett ambitionsnivå, har sin verksamhet förlagd till Gefle Boulecenter på Estradenområdet i en av landets vackraste hallar. Här huserar ett 20-tal olika föreningar med bland andra tävlingsklubbarna Trödje Boule, BK Esplanad och La Boule Joyeuse (LBJ) som med ett 100-tal medlemmar tävlar inom ramen för Svensk Boule (SBF). Här är boulespelandet mer inriktat som en renodlad tävlingsport, med bland annat spel i olika serier och i en ständig strävan efter framgångar på olika plan.

La Boule Joyeuse, en av Sveriges äldsta klubbar, tillhör Svealandsdistriktets mest framgångsrika med bland annat ett flertal medaljer på SM. Klubbens veteraner tillhör landets främsta med spel på högsta nivå.

De allra flesta spelar boule huvudsakligen som ren umgängesform. Denna dag skulle nu stoj och glam blandas med en liten större portion av allvar, när några av hallens duktiga boulespelare skulle mäta sina krafter med och mot varandra.

Syftet med tävlingen är att få fler utövare att delta i det mer organiserade tävlingsspelandet mot konkurrenskraftigt motstånd. Att spela med och mot rutinerade boulespelare ökar den egna skickligheten och man utvecklas därmed som boulespelare.

Förhoppningen är att fler utövare stimuleras till att förvärva licens och att vi får fler som deltar i sanktionerade tävlingar, i seriespel och på DM och SM. Ett deltagande på ett Svenskt Mästerskap är en fantastisk upplevelse och att få kröna sin boulekarriär med ett Svenskt Mästerskap är ingen utopi.

 Efter ett sammandrag på våren, ett på sommaren och nu ett avslutande och helt avgörande sammandrag, är laget från LBJ i en knapp ledning före Lag Vilde, ett för denna tävling sammansatt lag med deltagare från klubbar vars medlemmar ännu ej har licens för tävlingsspel.  Tävlingen spelas i ett klubbmöte om fem matcher varav en trippel, en mix trippel samt tre dubblar varav en mix.

Lag Vilde uppvisade även denna dag ett fortsatt mycket respektlöst spel och besegrade relativt enkelt såväl Trödje Boule som BK Esplanad med ett mycket imponerande läggspel. Den avslutande och helt avgörande matchen skulle nu spelas mellan Lag Vilde och LBJ som även de hade vunnit sina första två klubbmöten.  Lag Vilde ruskade om de etablerade tävlingsspelarna från LBJ ordentligt. LBJ lyckades dock med stort lugn och en ordentlig dos av rutin avvärja sig från Lag Vildes” vilda” angrepp och kunde till slut lägga in det avgörande klotet. Seger till LBJ i denna årets första upplaga av GBS Propaganda Cup. En tävling som med stor sannolikhet är här för att stanna. Eller som en av deltagarna från Lag Vilde, Bengt Jakobsson vanligtvis spelande för PRO Sätra, uttryckte sig: ”Nästa år tar vi dom!”

Text: Nils Stenbeck

Skribent: Nils Stenbeck
Epost: Adressen Gömd
Webbshop
te_logo
akuttestet
 
 
RB_puff_250

Propagandafilm  

Spela ett parti här >>

clip_image002

 

Postadress:
Svealands Bouleförbund
C/o Maria Bergström, Östra Boda Klittgatu 15
795 96 Boda Kyrkby

Kontakt:
Tel: 0709687895
E-post: This is a mailto link

Se all info