Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Tävlingslicenser

För att kunna delta i tävlingar i Svenska Bouleförbundets regi krävs en tävlingslicens. Med den kan man anmäla sig och delta i alla de olika tävlingar som arrangeras av föreningar, distrikt och förbundet.

Det är föreningarna som löser licenser hos SBF, inte den enskilde medlemmen. Spelare som vill lösa licens ska därför kontakta sin förening. Licensen löses per kalenderår. I licensen ingår en försäkring.

Licens inför kommande år

Förlängning av licenser i samband med årskifte hanteras på samma sätt som det gjorts tidigare år. Föreningen kommer markera vilka spelare som skall ha licens även kommande år och betalar sedan in avgifterna för samtliga licenser i efterhand. Sedvanligt kommer mer information om detta förmedlas på hemsida, nyhetsbrev och andra forum.

Licenshantering löpande under året
1. Föreningen betalar in licensavgiften till bg 5722-9825.
2. Föreningen fyller i formuläret ni finner i vänsterspalten (eller via denna länk).
3. SBF aktiverar licensen när inbetalningen har registrerats.

Ny eller haft licens tidigare
Vare sig spelaren haft licens tidigare, t ex förra året eller för 10 år sedan, eller är helt ny så fyller man i formuläret. Ingen egen registrering i SBF online krävs. För nya spelare tilldelas ett licensnummer vid registrering, gamla spelare erhåller det nummer som är kopplat till spelarens personnummer.

Spelare som har haft licens för annan förening
Gäller licensen en spelare som haft licens för en annan förening tidigare - föregående år eller tidigare - så blir spelaren automatiskt flyttad till sin nya förening vid registrering. Om spelaren har en aktuell licens för innevarande år behöver klubbarna genomföra en klubbövergång.

Aktuella avgifter:

Seniorlicens (from. det år man fyller 18) 300:-
Juniorlicens (tom det år man fyller 17) 100:-
Handikapplicens (endast på handikapptävlingar) 100:-
Introduktionslicens (endast för nya spelare eller spelare som inte haft registrerad licens de senaste 3 åren) 100:- seniorer och 50:- för ungdomar.
Årets två sista månader är licensavgiften 50 % av ordinarie licensavgift för seniorlicens och juniorlicens.

Publicerad: 2022-12-15

Senast uppdaterad: 2023-12-18

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se