Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Ungdomstouren, deltävling 2 genomfördes i Karlsborg den 29 - 30/4

placeholder

Carl XIV Johan Petanque Club i Karlsborg stod som värd för den andra deltävlingen i ungdomstouren 2023.

Det var 17 ungdomar som kom för att spela, umgås och ha roligt. Alla deltagarna som var med i första deltävlingen var återigen med men vi hade också flera tourdebutanter och även någon nybörjare.

I ungdomstouren finns inget licenskrav och alla mellan 7- 23 år är hjärtligt välkomna oavsett om de tillhör landslag eller är nybörjare. Det är så kul att se hur de äldre tar hand om de yngre och hur nybörjare lotsas in i gruppen.

Juniorernas förbundskapten, Leo Brood Björk var närvarande hela helgen för att informera om juniorlandslaget samt att motivera och inspirera ungdomarna. Han fanns också tillgänglig för personliga samtal kring landslag, träning och teknik.

Det spelades totalt 8 matcher varav 2 singlar och det lottas nya med och motspelare i varje match. I några av matcherna så blandas de olika klasserna medan man i andra möter någon i samma åldersgrupp. På söndagen så kom vårsolen tillbaka till Karlsborg så de två sista matcherna spelades på utebanorna.

Vinnare deltävling 2 i Karlsborg blev Andreas Roolf (LAN), tvåa blev Edvard Ahlm (IST) och trea blev Felicia Hansen Grip (CAR).

Totalställning:
U-23 1:a: Andreas Roolf (LAN), 2:a Engla Rosquist (KÄV), 3:a Emelie Källström (CAR)
Junior: 1:a Felicia Hansen Grip (CAR), 2:a Elias Roolf (LAN), 3:a Tobias Gaudin (EBP)

Vi vill tacka alla ungdomar och ledare för en fantastisk trevlig helg i fina Karlsborg och önska alla välkomna till deltävling 3 i augusti som kommer arrangeras i Landvetter.

Ungdomskommittén

Publicerad: 2023-05-04

Senast uppdaterad: 2023-05-04

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se