Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Veteran-EM 2023: dag 2

placeholder

De svenska veteranerna har inlett EM bra med två segrar de tre första matcherna. Här har ni förutsättningarna för dag 2.

Ja, veteran-EM i Albertville är igång och det svenska laget har inlett bra. Man inledde med att slå Tjeckien med 13-5, förlust mot Polen med 7-13 och avslutade dag 1 med en alldeles utmärkt vinst mot Tyskland, 13-3.

Under dag två ska agnarna skiljas från vetet. De två avslutande omgångarna i swiss-monraden spelas på förmiddagen med start kl 9. Om Sverige vinner en av de två återstående matcherna i swiss-monraden är man definitivt klara för slutspelet. Det finns ockå en liten chans att gå vidare på två segrar, men då handlar det om att skramla ihop många buchholz-poäng och där ligger Sverige än så länge lite efter.

Skulle Sverige gå vidare så väntar till en början 8-delsfinal med start kl 14 och, vid vinst där, kvartsfinal ytterligare lite senare på eftermiddagen. I slutspelet försvinner också tidsbegränsningen och matcherna spelas till 13 poäng.

Svensk boule har alltid som ambition att följa våra landslag via livesändningar på Svensk Boules Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Men det ska ses med förbehållet att uppkopplingen i stora hallar kan vara sisådär (de publika wifi-nätverken håller inte måttet) och därmed kan det ibland vara svårt att få fram bra sändningar. Men vi gör som vanligt vårt bästa, så håll koll på Facebook och se till att du får notiser om när livesändningarna drar igång.

Här på hemsidan kommer du kunna läsa korta referat kring varje omgång, framförallt kring det svenska lagets matcher men även om det händer andra spännande saker i hallen. Uppdatera sidan med jämna mellanrum. Fokus här är naturligtvis det svenska laget och att de ska ha bästa möjliga förutsättningar, så det sker i mån av tid, men det kommer åtminstone en sammanfattning i slutet av dagen.

Det franska förbundet ser också till att det livesänds under tävlingarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Matcher på de två centercourt-banorna livesänds och skulle Sverige få spela där får vi inte sända själva. Men det gör ju ingenting, då ni istället kan följa matchen via de franska sändningarna.

På CEP:s Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. brukar resultat läggas upp flitigt, så vill du ha bra koll på hela tävlingens resultat rekommenderar jag en titt där då och då.

Matchkommentarer

Swiss-monrad omgång 4: Sverige vs Spanien 0-13
Aj aj aj, vilken skitmatch. Det började med en bra förstaomgång fram till fjårde klotet då lillen stack iväg efter en fin träff av Roger Söder och vips hade Spanjorerna tre poäng på plats. Några klot senare hade Spanien skjutit hem en fyra. Sedan rullade det på åt fel håll och vi var aldrig med i matchen. Bara att kasta i papperskorgen och glömma, då alla chanser för avancemang finns och vi har saken i egna händer.

Swiss-monrad omgång 5: Sverige vs Lettland 9-13
Efter en fullständigt briljant inledning (jösses vad bra Thomas Wiede sköt första halvan av matchen) kändes den här segern nästan hemma. 8-1-ledning som kunde varit 13-1 med lite flyt (eller rättare sagt utan oflyt) och det var en skön känsla som spred sig i laget. Sedan hände några märkliga omgångar, där Sverige gjorde några klot för lite och där det lettiska laget hade maximalt flyt med lillen och vips var matchbilden en helt annan. I de sista omgångarna gjorde Lettland alla sina klot, inklusive några lägg på lillen på långt avstånd och till slut vann de säkert med 13-9 (det avslutande stannet för match av den lettiske raspskytten var talande). Nu visade det sig att Sveriges två segrar och höga buchholz-poäng ändå skulle räcka till avancemang, men oj vad märklig (och lite onödig) den här förlusten kändes.

EM-slutspel 8-del: Sverige vs Monaco 10-13
Oj vilken rysare det här blev. Det som en bit in i matchen såg ut att bli en storvinst för Monaco blev till sist en stenhård kamp hela vägen in på målsnöret. Vid 3-12 tar Sverige en fyra upp till 7-12. Vändan efter hamnar Sverige i ett mycket jobbigt underläge, men Thomas Wiede (helt briljant i den här matchen) räddar Sverige genom att skjuta lillen död. En etta senare till Sverige gör han om samma bedrift och den här gången med lillen på 10 meter. Sedan tar Sverige ytterligare två poäng upp till 10-12 innan Frank Millo, outstanding i den här matchen, plockar fram storspel. Först en klockren kalle på Bosse Perssons fina förstalägg bredvid lillen. När Wiede skjuter tillbaka träffar han såväl klot som lille, men lillen stannar 1 cm innanför dödlinjen. Patrik Wiik lägger in ett strålande lägg lite senare i omgången och då skjuter Millo en ny kalle. Wiede tar ytterligare ett skott på lillen men missar med ytterst liten marginal och Wiiks sistaklot räcker inte riktigt för poäng. Millo var tungan på vågen i en match som kunde slutat med en historisk vändning. Sveriges bästa match under det här mästerskapet, som nu är slut.

Lagfoto inför 8-delen mot Monaco

Herman Thorell

Förbundsordförande

Publicerad: 2023-09-17

Senast uppdaterad: 2023-09-18

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se