Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Dags för Europacupen

placeholder

Idag startar Europacupen i Saint Yrieix-Sur-Charente, Frankrike och Sverige representeras av vinnarna i Svenska Cupen från i år, Rabeluob PC.

För femte året på raken skall finalspelet ske på den lilla franska orten. Spelplatsen som tidigare års deltagare berättat bjuder på blandade spelförutsättningar i form av en normalvarm hall och en hall med temperaturer som påminner om de man möts av på årets första utomhusträning i mars.

Förutsättningarna till bra svenskt spel är annars goda. Rabeluob kommer till spel med starkast möjliga lag, bland annat representerade av tre fjärdedelar av det herrlandslag som nyligen spelade EM. Simon Åkesson, William Silfverberg och Ivar Liljegren ackompanjeras av Amanda Hotz, Saga Wahlberg, Leo Brood Björk, Andy Strandberg, Måns Daniel under ledning av nestor Niklas Marklund.

Det svenska laget måste nog ges en god chans i tävlingen, men favoriter är som alltid det franska laget, i år representerade av CP Bron Terraillon. Emot står de senaste årens silvermedaljörer Club Bouliste Monégasque från Monaco, men säkerligen också starka lag från bland annat Belgien och Italien. Danska Hedebo kommer även de med ett starkt lag, där flera spelare imponerade under den Danish Masters Tour-tävling som gick av stapeln i helgen som gick.

Totalt 27 klubbar kommer till spel och inledningsvis handlar det för Rabeluob om att vara topp 2 i någon av de sju inledande grupper som utgör grundspelet, för att därmed avancera till åttondel. Klubben kommer, med sedvanlig brasklapp om nyckfullheten i uppkopplingar och Facebooks sändningsförutsättningar, att sända från spelet via förbundets Facebook-sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Ni kan också med fördel ta del av löpande små videorapporter och annat via föreningens egna sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vi önskar klubben ett stort lycka till och förenas i ett Allez Rabeluob!

Publicerad: 2023-11-09

Senast uppdaterad: 2023-11-15

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se