Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Coccinelle vinner cupen

placeholder

Coccinelle PC från Malmö är åter mästare i den mycket prestigefyllda Svenska Cupen, öppen klass, och kommer i november representera Sverige i Europacupen.

Redan på lördag morgon var det riktigt tuffa kvartsfinaler, fjolårstvåan La boule d'Or förlorade ett jämnt möte mot Don Camillo från Kosta. Maria PC från Stockholm vann ett riktigt jämnt möte mot Carl IVX Johan PC från Karlsborg, i den absolut avgörande trippeln vann Ali Abdi, Peter Bengtsson och Dennis Landgren med 13-10 och kunde ta sig vidare till semifinal. Fjolårsmästarna, Rabeluob från Stockholm, hade ett relativt enkelt möte mot Lindome BK även om det avgjordes i tripplarna, var de aldrig riktigt hotade. Så, den sista kvartsfinalen, som likagärna kunnat vara en final stod mellan Coccinelle PC från Malmö och Sibirien CP från Stockholm. Många jämna matcher spelades men Coccinelle kunde ganska enkelt avgöra i en av tripplarna och tog sig vidare till semifinal.

I den första semifinalen, som spelades mellan Maria PC och Don Camillo, var det aldrig något snack. Maria vann alla 6 singlar och 2 dubblar, och var därmed första lag klart för söndagens final. I den andra semifinalen, drabbade Rabeluob och Coccinelle samman, och vilket möte det blev. Joachim Andersson hade ett stort underläge mot Leo Brood Björk, men genom fint och offensivt spel tog sig allt närmare, vid 10-12 avslutade Joachim matchen genom 3 skott som alla stannade kvar på banan och matchen var över. Det var en viktig match, då Coccinelle därmed tog initiativet och ledning med 6-4 i poäng. Att ta ledningen efter singlarna är mycket viktigt. Dubblarna gick fort, båda lagen tog var sin enkel seger och dubbel nr 3 avbröts. Inför tripplarna var det enkelt, Rabeluob måste vinna båda. I den öppna trippeln ledde man länge och stort, medans i mixedtrippeln låg man under. Men sakta men säkert tuggade Rabeloub ikapp i mixedtrippeln och det kändes verkligen som en vändning kunde ske. Helt plötsligt hittade Patric, Jonas och Thomas sitt spel och vände den öppna trippeln till seger med 13-11 och mötet med 16-7 i poäng.

På söndag morgon fick Mattias, som var tävlingsledare, ett SMS från Joachim att båda han och Jessica Johansson måste lämna återbud till finalen pga magsjuka barn. Ett stort tapp för Coccinelle så klart, men man har en bred trupp.
Finalen var jämn, efter singlarna var det 6-6 i poäng, men dubblarna var det inget snack, här vann Coccinelle 2 snabbt med 13-3 och 13-5 och dubbel 3 avbröts. Publiken som var på plats, som var ganska stor, hade verkligen hoppats på 2 tuffa tripplar, men så blev det inte. Calle, Annelie och Thomas vann sin snabbt med 13-5, Thomas glädjevrål gick inte att ta miste på, han berättade efter att det är den absolut roligaste tävlingen att vinna, och den viktigaste.

Coccinelle får nu representera Sverige i Europacupen som spelas i Sin-Le-Noble i Frankrike. Det ska bli kul att följa deras resa.

Läs införreportaget. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Alla resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från helgen.

Livesändningar finns att se på vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Läs artikel i lokaltidningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2024-03-04

Senast uppdaterad: 2024-03-04

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se