Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Tjejläger i Göteborg

placeholder

Som ett led i förbundets damsatsning genomfördes i helgen ett tjejläger i Göteborg.

Inbjudna var tjejer i åldern 15-22, och deltagarna kom från Bollnäs i norr till Eslöv i söder. Några har redan hunnit spela boule i många år medan andra mer nyligen inlett sin boulekarriär. Alldeles oavsett gav helgen en inblick in i vad det kan innebära att utöva vår sport på hög nivå, och deltagarna fick verktyg för att kunna fortsätta utveckla sina färdigheter.

Ledare för lägret var Dennis Duvenfelt och Kajsa Eklund från landslagsorganisationen och med en uppsjö olika övningar ledde de deltagarna genom de olika moment som utgör de fundamentala grunderna i boule. Det bjöds även på gästinspel från tidigare landslagsspelare som bland annat delade med sig av sina erfarenheter från mästerskap och andra tävlingar utomlands.

Det fanns naturligtvis även en hel del tid till umgänge och att lära känna varandra. När deltagarna skiljdes åt på söndag eftermiddag var det ett gäng som var rött möra men som förhoppningsvis laddats fullt med bouleinspiration. Med i bagaget fanns inte bara helgens upplevelser utan även övningar och idéer att ta med hem för fortsatt träning på hemmaplan.

Vi tackar alla inblandade som fixade med helgen, arrangörsklubbar och ledare, och inte minst då grymma tjejer som såg till att det blev givande.

Publicerad: 2024-03-13

Senast uppdaterad: 2024-03-22

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se