Hoppa till sidans innehåll
Foto: Picasa

Svea Indoor 2011-2012


Säsongen 2011-2012!

SUCCÉ FÖR SVEA INDOOR
På lördag-söndag 28 och 29 april samlades nära 300 deltagare från Svealandsdistriktets bouleklubbar för slutspel i SVEA INDOOR. Spelplatsen var Gefle Boulecenter, distriktets största och en av landets vackraste boulehallar.
Under hösten 2011 och våren 2012 har 53 lag deltagit i grundspel som skett på 4 olika platser ute i distriktet. Bouleklubbarna i Uppsala, Flen, Borlänge och i Gävle har stått som arrangörer för dessa tävlingar.
Svea Indoor arrangeras i två klasser, en Öppen klass och en klass för Veteraner. Ett klubbmöte spelas i en första omgång med en trippel- och en parallell singelmatch och därefter spelas 2 dubbelmatcher.  Det finns möjlighet att byta in lagmedlemmar under pågående match vilket har medfört att spelet fått en extra dimension.
Teknik och taktik är visserligen nog så viktiga inslag i tävlandet men är ändå underordnad det mentala spelet. Att under t ex en match tillföra ny energi genom byte av spelare kan många gånger få en helt avgörande betydelse och vända ett hotande underläge till matchvinst.
Under finaldagarna hade 32 lag kvalificerat sig och i det inledande slutspelet spelades först 4 monradmatcher (efter ett första lottningsförfarande möts lag beroende på tidigare matchresultat). Till finalspelet gick så de 4 främsta lagen som under lördagen i Öppen klass kom från Uppsala med klubb Mälardalen och 018 samt från Oppboga och Svärdsjö.

Oppboga och Svärdsjö vann sina semifinaler och nu skulle seriesegraren koras. Publiken fick uppleva en strålande boule av yppersta klass. Lagens följdes åt och poängskillnaden översteg inte vid något tillfälle mer än 2 poäng. Billianta lägg och ett mycket säkert skytte såväl från Oppbogas Lasse Kallionpää som från Svärdsjös Håkan Westling.  Efter de båda dubblarna var ställningen 1-1. Därmed skulle avgörandet ske med en trippelmatch. Efter en rysande jämn boulethriller stod så efter 11 timmars boulespel Svärdsjö som segrare och guldmedaljör efter vinst 13-12!
Svärdsjövinnare2012
Segrarna, frv främre raden, Henry Steffensen, Håkan Westling och Per Davidsson och övre raden frv Jan Östberg, Kent Wilhelmsson och Johan Westling.
Alla från Svärdsjö Boule
SteffensenochJohan2012
Henry Steffensen och Johan Westling
Under söndagens veteranspel gick lagen från Mora, Uppsalas Mops hr Nilsson, Klotskallarna från Borlänge samt Krylboularna till finalspel. Segrade gjorde Klotskallarna med hr Nilsson på en andraplats samt Mora och Krylboularna delade på tredjeplatsen.
Upplägget att spela sina matcher i ”divisioner” i ett grundspel i närområdet har upplevts mycket positivt från de deltagande klubbarna. Utifrån lokala förutsättningar kan spel nu ske antingen under en och samma veckodag eller under flera tillfällen kvällstid samtidigt som kostnader för resor och logi kan hållas på en rimlig nivå.
”JÄTTEKUL ATT FÅR AVGÖRA FINALEN JUST HÄR I GÄVLE. Det här är vår lyckoarena helt klart”, sa Svärdsjös Johan Westling och anspelade på tidigare segrar i Gävlehallen.
Att de främsta lagen från de olika orterna får mötas i avgörande final matcher tillför spelet en extra krydda av slutspelskaraktär.  Att slutspel och finaler sker just i Gefle Boulecenter nära Läkerol Arena ser ju mer ut som en tanke dessa dagar.
Text och foto: Nisse Stenbeck
Nu är det dags för finalspel, läs mer om det här >>
 
Resultat från andra omgången samt sammanställning totalt. På materialet framgår också vilka lag som går till slutspelet i Gävle den 28-29 april.

 
 


Deltagande lag 

Serie Norr

med spel i Gävle 3 dec
Kontakt: Nisse Stenbeck 070-534 14 57
La Boule Joyeuse
BK Esplanad
Steel Boule BF
Bollnäs BK
Hofors BS             

Serie Väster

med spel i Borlänge 3-4 dec
Kontakt: Maria Bergström 070-968 78 95
Leksand BK
Mora-Orsa BS
La Boule Joyeuse
Klotskallarna
Näs IF
 

Serie Söder

med spel i Flen 3 dec
Kontakt: Seppo Luoma 073-421 62 90
Trosa BS
Eskilstuna BP
Oxelösund BS
Flen BF
Oppbåga GBSS

Serie Mitt

med spel i Uppsala den 4 dec
Kontakt: Gunnar Sandberg 070-925 57 00
Gripsholm BS
Föreningen Eskilstuna Boule
Hedemora BS
018 PS
Mops Hr Nilsson
Mälardalen PS
Örsundsbro SK
Uppsala PC
 
 
Välkomna till en spännande inomhusserie.

Svea Indoor är sanktionerad !
 

Läs inbjudan och anmälan här >>


Ansvarig för Svea Indoor är:
NisseStenbeck
Nils-Göran Stenbeck
070-534 14 57
This is a mailto link
Uppdaterad: 12 JAN 2018 15:21 Skribent: Bertil Jacobsson
Webbshop
te_logo
akuttestet
 
 
RB_puff_250

Propagandafilm  

Spela ett parti här >>

clip_image002

 

Postadress:
Svealands Bouleförbund
C/o Maria Bergström, Östra Boda Klittgatu 15
795 96 Boda Kyrkby

Kontakt:
Tel: 0709687895
E-post: This is a mailto link

Se all info